Adriana Nichting

Adriana studeerde in de jaren zeventig in Utrecht Nederlands aan de universiteit en drama en monumentale vormgeving aan de hogeschool. Zij is haar hele leven blijven doorleren waaronder de Rietveldacademie. Adriana combineert een baan in het onderwijs met beeldend werk.

Zij tovert een wondere wereld voor, die tot nadenken stemt. Emoties, verhalen en herinneringen worden verbeeld in klei, brons of andere materialen. Adriana’s mensen en dieren hebben iets kwetsbaars en daardoor ook iets ontroerends. Het werk varieert sterk in grootte. Naast kleine objecten maakt ze ook grote beelden.

Zij exposeert regelmatig in binnen- en buitenland en werkt ook in opdracht. In 2004 won zij de Publieksprijs van de gemeente Amersfoort met het beeld Verbondenheid.
Adriana is onder andere lid van de Nederlandse Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK) en International Society for Education through Art. (INSEA).

Exposities in binnen en buitenland waaronder;
Museum Flehite, Keramikos Haarlem, het Von Gimborn Arboretum Doorn, Holland Art Fair Den Haag, en Contemporary Art Center of Virginia en Blue Skies Gallery (Hampton USA), Terre Rouge Project La Grande Combe (Aveyron France) en Märkische Museum Witten Deutschland

Haar bijdrage aan Kunst en Varen
Het geheim van geluk 2017

Moeder en kind, die tussen kapotte, rafelige stammen  staan, symboliseren de negatieve gevolgen van wat mensen elkaar aandoen  en stellen dit ter discussie. Nog steeds sluiten veel mensen zich af voor het oorlogsgeweld en de ellende in de wereld. Iedereen heeft recht op een  eigen stukje aarde, een veilig thuis en wil dat beschermen.  Maar ten koste waarvan?

Vrijheid is daarnaast een groot goed. Daar gaat het bijbehorende gedicht over:  wat is vrijheid als slechts weinigen het kennen? Is geluk mogelijk als er zoveel zichtbaar leed is? Waarom geluk niet delen met elkaar? Dat is de vraag en die discussie is nog steeds een Heilige Huisje.

www.adriananichting.nl