Anna Belleforte

Anna Belleforte is gefascineerd door de bebouwde omgeving. Met uiteenlopende media verkent zij de verhalen van bouwwerken. Wat betekenen gebouwen voor ons en wat doen ruimtes, landschappen en schaal met ons. Zij put hierbij uit haar achtergrond in architectuur en kunstgeschiedenis, waarvoor ze is opgeleid in Canada en Engeland. Om uitdrukking te geven aan de link tussen mens en ruimte kijkt zij naar (kunst-)historische perspectieven en hedendaagse stedelijke ervaringen. Haar werk is opgenomen in diverse privécollecties.

Haar bijdrage aan Kunst en Varen
My Forever House 2017

Architectuur is niet alleen een praktische noodzaak, het is ook een uiting van een gemeenschappelijke overtuiging. Zo staat het Nederlandse huis symbool voor onze beschaving, voor onze manier van leven. Het geeft uitdrukking aan onze welvaart, waardes en vrijheid. Het huis is letterlijk één van onze belangrijkste Heilige Huisjes, eentje waar we graag aan vast willen houden.

In My Forever House – de plek waar we voor altijd willen wonen – takelt dit symbool af. Zegt dat iets over de (westerse) beschaving en onze gemeenschappelijke waarheden? Zullen die altijd overeind blijven? Is onze manier van leven en wonen toekomstbestendig? De geschiedenis leert ons dat hele beschavingen, net als hun bouwwerken, om kunnen vallen en verdwijnen. Heilige Huisjes worden uiteindelijk altijd omver geschopt. Het is een kwestie van tijd.

www.annabelleforte.com