Barbara Bläsing

Barbara Bläsing is beeldend kunstenaar. Zij volgde haar opleiding als leraar Beeldende Vorming
aan het Pädagogische Fachinstitut in Kassel, Duitsland. Aan de Academie voor
Beeldende Kunsten in Amersfoort deed ze vervolgens de studie MOA Handvaardigheid.
Zij is lid van de landelijke Kunstenaarsvereniging de Ploegh in Amersfoort.

In haar werk laat zij zich inspireren door de natuur en wil ze de eenheid van de mens met de natuur uitdrukken. Haar beelden bestaan uit een keramisch gedeelte en een deel vondsten uit de natuur, bijvoorbeeld schors of hout.

Zij maakte installaties voor onder meer het van Gimborn Arboretum en Beeldentuin Eben Ezer in België. Ook nam zij deel aan diverse Land Art exposities. Haar werk was o.a. te zien in het Stedelijk Museum Zwolle, Museum Flehite, Galerie de Ploegh en op de Internationale Landart Maastricht in Kasteel Jerusalem.

Haar bijdrage aan Kunst en Varen
Toren-Macht versus Natuurkracht | 2017

Natuur en milieu staan hoog in het vaandel  van de regering, degenen met de macht om dingen te  veranderen. Goede ideeën zijn er genoeg, maar wat komt er  terecht van hun voornemens? Ondertussen gaan de vernielingen door, niet alleen in ons land, maar wereldwijd moet de natuur plaatsmaken voor bebouwde grond en zorgt ons energieverbruik voor broeikaseffect.

Hoe reageert de natuur hier op? Is zij nog in staat  zichzelf te herstellen?  Barbara Bläsing, die al jaren kunst maakt waarin de natuur centraal staat, vertrouwt op de Kracht van de natuur.

www.bblasing.nl