Inez de Heer Kloots

Inez de Heer Kloots volgde haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming in Amersfoort. Daarna verbleef ze anderhalf jaar in Tokyo, waar ze zich verder bekwaamde in het werken met keramiek. Ze vervolmaakte haar studie met een traject van acht maanden bij de Koninklijke Porceleyne Fles in Delft.

Japan was en is nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor Inez. Haar kleinere beginwerk heeft inmiddels plaatsgemaakt voor monumentale werken bedoeld voor de openbare ruimte. Haar werk is aangekocht door instellingen in binnen- en buitenland, waaronder zorginstelling Zon & Schild, de gemeente Soest en de Tsjechische stad Liberec. In Amersfoort zijn onder meer zetels van haar hand te zien in de tuin van Museum Flehite.

Haar bijdrage aan Kunst en Varen
“Daar zitten graten in” 2017

Stel dat de wereld er anders uit zou zien. Waarom bepalen wij mensen wat er gebeurt, met wie en hoe? Vogels in kooitjes en vissen die worden opgegeten! Draai alles eens om en kijk dan hoe het er van de andere kant uitziet.. Vissen op het droge die ons “opvissen”, vissen aan de boom vergezeld door vogels. Of misschien wel vogelvissen of vogelmensen..

“Daar zitten graten in” verwijst naar de onfeilbare positie die veel mensen zichzelf toekennen ten opzichte van dieren en de natuur in het algemeen. Het ‘wij zijn de baas’ gevoel overheerst. Het werk is een oproep om dat idee, dat Heilige Huisje, eens los te laten en met een andere blik naar de wereld om ons heen te kijken.