Louise de Vries Lentsch

Louise studeerde af aan de VLVU Amsterdam in 1984. De laatste jaren maakt ze mixed media werken van geoxideerd metaal en papier. Ze begraaft papier voor zo’n 1,5 maand in de grond. Na het opgraven ziet het papier er zeer doorleeft uit. Haar fascinatie voor roest zorgt voor nieuwe combinaties van roest met papier. Zij maakt artists’ books die zich ontwikkelden tot papiersculpturen. Daarnaast maakt zij al ruim 30 jaar grafiek in diverse technieken.

In 2016 exposeerde zij met haar Artists’ Books in de bibliotheek van Haacht in België en deed in hetzelfde land mee aan de Internationale Paper Art Biënnale van Kunststichting Perspektief .  Ook deed zij mee aan twee online exposities van Artists Books in de UK en België. Eind 2016 had zij een solo-expositie in Hoogland. Louise is sinds 2013 deelnemend kunstenaar bij Galerie Absoluut.

Haar bijdrage aan Kunst en Varen
High Seven 2017

Hoog boven de stroom opgesloten in eigen denkbeelden en overtuigingen.
Druk met alles onder controle houden volgens vastgeroeste regels en procedures.
Onbereikbaar voor creativiteit, flexibiliteit en innovativiteit.
Heilige Huisjes

Heilige huisjes is in Nederland een staande uitdrukking geworden voor ‘gevestigde opvattingen, belangen of instellingen’.  Aan een overtuiging kun je je hechten. Een passie kan tot een norm worden. En wat je heilig is, kan een heilig huisje worden wat met alle middelen verdedigd moet worden. Redelijkheid en bevlogenheid gaan daarbij niet altijd hand in hand.

www.atelier-de-garage.nl