Marjolein Tönis

De fascinatie van Marjolein gaat uit naar oude gebruikte materialen, oude meesters en slimme filosofen. In 1971 studeerde Marjolein af aan de Academie Artibus. Werkte als docent tekenen, schilderen en culturele en kunstzinnige vorming (CKV). Naast aanjager voor uiteenlopende kunstprojecten is ze lid van Kunstenaarscollectief ARTRE en sinds 2009 van Galerie Absoluut. In eigen beheer gaf ze het spel ‘Slag om Amersfoort,’ uit dat gebaseerd is op de historie van Amersfoort. En twee boeken; ‘4 x Amersfoort op de Fiets.’ waarin een viertal architectuurroutes door Amersfoort waren opgenomen en een Kunstboek: Over Bling-Bling, Hebberigheid & Moederliefde.

Haar bijdrage aan Kunst en Varen
Schrijnend Heilig Huis | 2017

Oude kathedralen, die eeuwenlang bescherming boden en stonden voor onze normen en waarden, zijn leeggeroofde plekken geworden. Wat rest is een woonstee voor ondeugd en ongedierte. In Schrijnend Heilig Huis wordt de leegte van de vergeten kathedraal een symbool voor het gebrek aan samenwerking en aandacht in de tegenwoordige tijd.

De open vorm van Schrijnend Heilig Huis verbeeldt de leegte , waarin nog wat waardeloze ‘ondeugden’ achteloos achtergebleven zijn. Bovenop het gammele bouwwerk een haan. Het dier staat voor geloof en licht, zoals een haan elke morgen kraait voor een nieuwe dag, met nieuwe hoop.

www.surplace-kunstwerkplaats.nl