Het is zomer en de temperaturen lopen weer op. Dan is er niets zo lekker als een dagje varen door de meertjes, riviertjes, kreekjes en slootjes in Nederland. Helemaal wanneer je je eigen bootje hebt, maar heb je die niet, dan kun je overal terecht voor het huren van verschillende soorten boten. Denk aan fluisterbootjes, sloepjes of een landingsvaartuig met een aluminium platbodem. In ieder geval, wanneer je besloten hebt om een dag het water op te gaan, dan is het verstandig om wat hapjes en drankjes mee te nemen, zodat je de dag helemaal afmaakt. Wat zijn de beste lekkernijen die je mee kan nemen tijdens een dagje varen? Je leest het in dit artikel. 

Broodjes met smeerseltjes

Wat altijd een geschikte keus is om mee te nemen tijdens een vaardag is stokbrood. Door een aantal stokbroden, die je van tevoren al aangesneden hebt, mee te nemen, heb je al een ruim aanbod aan mogelijkheden. Bij stokbrood kun je heel veel verschillende smeerseltjes toevoegen. Denk aan hummus, aioli, pesto en roomboter, maar je kan natuurlijk ook een warm gerookte zalm meenemen om op de stokbrood te doen. Let er wel op dat je met extreem warm weer, niet te zachte smeerseltjes meeneemt. 

Fruitmix

Een echte aanrader voor tijdens een dagje varen is een fruitmix. Dit is niet alleen geschikt voor de lekkere trek, maar het dient ook als dorstlesser. Door van te voren een mix te maken met fruit zoals aardbeien, meloen, ananas, druiven, banaan en kiwi, heb je een lekkernij aan boord waar iedereen van houdt. 

Wraps

Heel makkelijk te maken van tevoren en iedereen houdt ervan. Wraps. Met een schaal met kleine kipwraps of zalmwraps toe te voegen aan je lekkernijen, maak je het dagje varen helemaal af. Ook bij deze hapjes kun je ze helemaal naar je eigen smaak maken. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *