Als je een tuin hebt, dan wil je natuurlijk dat die er een beetje leuk uitziet. Misschien heb je zelf hele groene vingers en hou je het zelf bij, of laat je de inrichting over aan een professional. Misschien gebruik je je tuin het liefst om actief bezig te zijn, bijvoorbeeld met een moestuin of mooie bloemen en planten. Misschien is je lievelingstuin heel groen, of juist strak bestraat met tegels. Hoe jouw droomtuin er ook uitziet, een ding is zeker: om er optimaal van te genieten wil je er het liefste in kunnen zitten. Een fijne tuinstoel mag dan ook absoluut niet ontbreken aan je tuinmeubilair.

Welke tuinstoel past bij jou?

Dat een tuinstoel een must is in de tuin, is ondertussen wel duidelijk, maar wat voor tuinstoelen schaf je dan aan? Dat is afhankelijk van een aantal verschillende dingen. Allereerst speelt de grootte van je tuin een rol. Als je een grote tuin hebt, dan heb je meer ruimte voor een outdoor zitplaats. Je zou dan zelfs een hele buitenkeuken met een loungeset en  loungestoel tuin kunnen verwezenlijken. Heb je een kleine tuin, dan wordt het vaak allemaal wat simpeler. Gelukkig zijn er een heleboel verschillende soorten tuinstoelen, zodat jij precies kunt kiezen wat mooi zal staan bij jou in de tuin, afhankelijk van je eigen smaak, je budget en je opslagruimte.  

Verstelbare en stapelbare tuinstoelen

De simpelste soort tuinstoel is de stapelbare tuinstoel. Deze stoelen zitten meestal niet supergoed, omdat ze redelijk simpel zijn, maar je kunt ze wel heel makkelijk opbergen en stapelen. Deze stoelen zijn dan ook heel handig wanneer je regelmatig visite krijgt, omdat je zo snel meer zitplekken kunt creëren. Daarnaast heb je ook verstelbare tuinstoelen. Deze stoelen zorgen al voor meer zitgemak, omdat ze verschillende standen hebben. Deze stoelen maak je helemaal af met mooie bijpassende tuinkussens, zodat je wat zachter zit. Deze stoelen zijn verkrijgbaar in kunststof, aluminium en zelfs vlechtwerk, afhankelijk van je smaak.

Loungestoel tuin

Naast de wat eenvoudigere tuinstoelen heb je tegenwoordig ook heuse loungestoelen voor in de tuin. Deze stoelen zitten heel fijn en zien er ook nog eens heel stijlvol uit. Lounge tuinstoelen zijn er van redelijk eenvoudig tot heel luxe, zodat je je tuin helemaal af kunt stemmen op je eigen smaak. Vaak volgen deze soort tuinstoelen de trends die er ook zijn op het gebied van binnen meubilair. Denk bijvoorbeeld aan losse delen waarmee je een mooie loungeset kunt vormen, of juist een relaxstoel met bijgeleverd voetenbankje. Tegenwoordig zijn hangstoelen ook helemaal in.   

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *