Het kopen van een gebruikte of tweedehands heftruck is ideaal als je de aanschafkosten laag wil houden. Het aanschaffen van een transportmiddel voor eigen gebruik, is vaak een grote investering. Je wil dan ook niet dat je met een heftruck eindigt waar je niet alles mee kan wat je van plan was. Hier zijn een aantal tips voor als je een tweedehands heftruck gaat kopen. 

 

Voordelen van een tweedehands heftruck

De meeste heftrucks gaan normaliter langer mee dan één mensenleven. Het is daarom gewoonlijk om een gebruikte heftruck aan te schaffen door de levensduur van deze transportmiddelen. Vaak is het kopen van een nieuwe heftruck vele malen duurder dan het kopen van een tweedehands heftruck. Bovendien werkt een gebruikte heftruck vaak nog erg goed. Dit zal ervoor zorgen dat je met lagere kosten nog steeds hetzelfde werk kan verrichten.

 

Dingen waar je op moet letten bij het kopen van een heftruck

Als je van plan bent om een al eerder gebruikte heftruck te gaan kopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Een BMWT of VA-veiligheidskeuring zal aangeven of de heftruck voldoet aan de wettelijke eisen. Deze wettelijke eisen moeten in acht worden genomen om gebruik te mogen maken van de heftruck. Als hier niet aan wordt voldaan, zul je geen intern transport mogen uitvoeren met het transportmiddel. Verder is het erg belangrijk dat je bij de persoon waar je de heftruck wil kopen ook de onderhoudsgeschiedenis opvraagt. Door te kijken in de service en onderhoudsgeschiedenis, krijg je een beter beeld van de staat van de heftruck. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de soort heftruck die je wordt aangeboden. De capaciteit van de heftruck kan nogal verschillen onderling en dit is wel een cruciaal onderdeel voor het aanschaffen van een vorkheftruck. 

 

Het bepalen van de prijs

Wanneer je een heftruck gaat kopen die al eerder is gebruikt, zal de prijs vaak niet vast staan. De persoon die dit vervoersmiddel wil verkopen zal er het liefst zoveel mogelijk geld voor krijgen, maar jij zal natuurlijk liever minder betalen. Het is daarom ook verstandig om te onderhandelen over de prijs van het transportmiddel. Hierbij moet je rekening houden met een aantal verschillende dingen. Je kunt kijken naar het bouwjaar van de heftruck om in te schatten hoe lang de heftruck nog mee zal gaan en goed zal functioneren. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar hoeveel onderhoud er in de geschiedenis van de heftruck is geweest en waaraan. Door hier goed op te letten kun je een betere indicatie krijgen over wat er snel aan vervanging nodig is en wat niet. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *